Turte aperitiv cu jumari

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2011 | 7623 vizualizari

 

Niste turte delicioase, servite mai ales calde, care merg foarte bine langa o bere rece de la frigider..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 g jumari macinate
  • 200 g untura de porc
  • 3 oua
  • 40 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 650 ml lapte caldut
  • 80 g cascaval
  • chimen
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte aperitiv cu jumari:

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.
Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.
Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca.
Intre timp amestecam jumarile macinate cu untura le asezonam dupa gust si obtinem o pasta cu care vom unge de 3 ori foaia de turte.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie de cam 2 cm pe care o ungem cu 1/3 din pasta de jumari.
Impaturam foaia cum se vede in imaginile 4, 5, 6 si 7 si dam la rece 15-20 de minute.
Procedam la fel cu foaia de inca doua ori pina se termina pasta de jumari.
La sfarsit intindem iar foaia de 2 cm si o crestam cu cutitul cum se vede in poza 9.
Cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina taiem turtele rondele ,apoi le asezam in tava cu hartie de copt.
Ungem turtele cu ou batut , presaram putin piper sau chimin si radem cascaval deasupra.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade cam 30-40 de minute pina se rumenesc turtele.
Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se desprind una de alta si se servesc calde.

Un aperitiv care va scoate din impas cand aveti musafiri.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Pot fi tinute la congelator in pungi, dupa ce s-au racit .Cand le folositi ,se incalzesc la cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tascute cu branza sarata